Wijkverpleging

Bij SU International Zorg bieden we wijkverpleging aan om u te ondersteunen bij het behouden van een zelfstandig leven in uw eigen vertrouwde omgeving. Of het nu gaat om verpleging, verzorging of praktische ondersteuning, onze professionele medewerkers staan voor u klaar.

Wat omvat wijkverpleging?

Onze wijkverpleging omvat onder andere verpleging en verzorging aan huis voor mensen met ziekten, beperkingen of ouderen die extra ondersteuning nodig hebben. Of het nu gaat om dagelijkse persoonlijke verzorging of praktische ondersteuning bij dagelijkse taken, wij bieden hulp en begeleiding op maat. 

 

Onze benadering

Bij Su International geloven we in het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin cliënten zich kunnen ontwikkelen en bloeien. Onze ervaren en toegewijde begeleiders staan klaar om cliënten te ondersteunen bij hun persoonlijke doelen, of het nu gaat om het verbeteren van sociale vaardigheden, het ontdekken van nieuwe interesses, of het vergroten van zelfstandigheid. 

 

Hoe start u met wijkverpleging?

Voor verzorging en verpleging heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. U kunt zelf contact opnemen met SU International zorg, zo nodig kunt u ook bij uw zorgverzekeraar terecht met vragen rondom het starten van verzorging en verpleging.

De wijkverpleegkundige stelt vast welke zorg u nodig heeft, dit wordt gedaan door middel van een intakegesprek. Zij kijkt niet alleen welke zorg nodig is, maar ook naar ondersteuning of begeleiding via de gemeente.

 

Wat staat er in het zorgleefplan?

Wanneer u in zorg bent gekomen bij SU International Zorg wordt er samen met de wijkverpleegkundige gekeken hoe uw zorg wordt ingevuld. Het zorgleefplan bevat uw wensen, behoeften, mogelijkheden en doelen voor de zorg die u ontvangt. Samen met de wijkverpleegkundige bespreekt u welke ondersteuning u nodig heeft en hoe deze wordt ingevuld. 

Het zorgplan, welke is opgesteld door de wijkverpleegkundige, wordt in de zorg voor u gebruikt als richtlijn. U kunt zelf in de gaten houden of de zorg die u krijgt klopt met het zorgplan. Daarmee voorkomt u dat u te weinig, verkeerde of teveel zorg krijgt.

 

Toegang tot uw zorgdossier via Caren Zorgt

Als cliënt van SU International Zorg krijgt u toegang tot uw eigen zorgdossier via Caren Zorgt. Hier kunt u dagelijkse zorgrapportages inzien, uw zorgplan bekijken en communiceren met uw zorgverleners. Voor meer informatie kijk bij Cliëntenportaal of klik hier.

 

 

Kosten wijkverpleging

U kunt niet zelf kiezen vanuit welke wet u zorgt krijgt. De aard van uw zorgbehoefte bepaalt vanuit welke wet u zorg krijgt. Langdurige zorg en ondersteuning thuis kan geregeld worden door de gemeente (Wet maatschappelijke ondersteuning, de WMO), de wijkverpleging (Zorgverzekeringswet) of het zorgkantoor (Wet langdurige zorg, WLZ). Wanneer u via de WMO of de WLZ zorg ontvangt betaald u hiervoor een eigen bijdrage, meer informatie kunt u vinden op de website van het zorgkantoor (www.CAK.nl).

 

Personenalarmering

Naast wijkverpleging bieden we ook personenalarmering aan via onze partner Klein Geluk. Met personenalarmering heeft u in noodsituaties 24/7 professionele hulp binnen handbereik met een druk op de knop. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze service. 

 

Neem contact met ons op

Geïnteresseerd in onze wijkverplegingsservices? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een kennismakingsgesprek te plannen. We staan klaar om u te ondersteunen bij Su International!