Doe mee in Apeldoorn

Even de deur uit, andere mensen ontmoeten of aan de slag gaan met je talent. Dat kan in Apeldoorn op veel verschillende plekken. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in onze maatschappij. Dus bieden we ontmoetingsplekken waar je met vragen terecht kunt of deel kunt nemen aan activiteiten. Gewoon bij jou in de buurt. Soms vind je er ook mensen die jou professioneel kunnen helpen. Of je kunt er deelnemen aan dagbesteding.

In elke wijk in Apeldoorn zijn ontmoetingsplekken. Iedereen is er welkom. Bij de een ontvang je ondersteuning bij het invullen van formulieren en kun je meedoen aan activiteiten. Bij de ander is het mogelijk om samen te eten of te sporten. Op ontmoetingsplekken werken veel vrijwilligers. Je kunt er zelf ook vrijwilligerswerk doen en activiteiten organiseren voor jouw buurt. Of je kan langskomen voor hulp. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over geld, je post, opvoeding of regelingen zoals de WMO.

Voor iedereen
Naast de ontmoetingsplekken die worden genoemd zijn er in Apeldoorn nog veel meer plekken waar activiteiten plaatsvinden. Van sport- en spelactiviteiten tot creatief bezig zijn. Sommige locaties zijn speciaal gericht op alleen kinderen en jongeren uit de wijk.

Ontmoetelkaarinapeldoorn.nl
Bied je een overzicht van alle locaties in de gemeente Apeldoorn.

Zinvolle invulling van je dag
Het hebben van werk of zinvolle invulling van je dag is voor iedereen belangrijk. Lukt dit niet zelfstandig? Dan is er dagbesteding. Je doet dan mee aan activiteiten, in een groep of alleen. Je ontmoet hierdoor andere mensen en leert nieuwe dingen.

Dagbesteding.apeldoorn.nl
Biedt informatie over passende dagbesteding.

Ontdek je talent
Een talentplek is begeleid vrijwilligerswerk waarbij je je talent kunt laten zien en ervaring opdoet. Zo draag je een steentje bij aan de maatschappij. Dit kan passend zijn als je een uitkering hebt en je wilt voorbereiden op een betaalde werkplek, maar daarbij hulp nodig hebt. Of als je ondersteuning of begeleiding krijgt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Talent.apeldoorn.nl
Is het online prikbord met talentplekken in Apeldoorn.

Dagbesteding
In Apeldoorn kun je ook zonder indicatie of verwijzing meedoen aan diverse vormen van dagbesteding. De gemeente heeft op veel plekken geregeld dat je in een groep of alleen een fijne invulling van je dag vindt. Passend bij waar bij je goed in bent, wat je leuk vindt of waar je meer over wilt leren. Zodat je er misschien later je werk van kunt maken. Op de website dagbesteding.apeldoorn.nl zie je wat er allemaal is. En kun je je inschrijven. Je betaalt geen eigen bijdrage. De kosten voor bijvoorbeeld koffie en thee of de activiteiten waaraan je meedoet betaal je zelf wel. Ook het vervoer erheen moet je zelf regelen. Lukt dit niet, dan kun je contact met ons Wmo-loket opnemen.

Het Wmo-loket.
Heb je ondersteuning nodig? Of heb je vragen over bijvoorbeeld vervoer of hulp in huis? Het Wmo-loket helpt en adviseert jong en oud. We zoeken samen naar de oplossingen die bij jou passen. Zodat je zelfstandig kunt blijven wonen en je leven kunt leven zoals je dat graag wilt.

www.apeldoorn.nl/wmo-loket

Ontmoetingsplekken zijn niet meegenomen in de beoordeling van de HKZ-certificering voor SU International Zorg.